Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tragisk nyhet ger trafikrekord

Publicerad: 17 Maj 2017, 12:42
Uppdaterad: 17 Maj 2017, 12:42

Lars J Eriksson, chefredaktör Skånska Dagbladet.

Nyheten om ett självmord ger Skånska Dagbladet en rejäl trafikökning


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetKia-index

Skånska Dagbladets mobiltrafik ökade i förra veckan med hela 250 procent och nåddes av totalt 264 595 unika webbläsare i förra veckan, enligt Kia-index. Det gör att sajten kan titulera sig Veckans raket på Kia-index.

En tragisk nyhet ligger bakom siffrorna.

– Ökningen beror framför allt på en tragisk händelse med en 90-årig man som begick självmord efter att ha nekats plats på ett äldreboende. Nyheten fick stor spridning via sociala medier och andra nyhetsförmedlare och blev en riksnyhet, säger Lars J Eriksson, chefredaktör på Skånska Dagbladet.

Sociala medier blir allt viktigare för Skånska Dagbladet, berättar Lars J Eriksson.

– Vi bedriver ett medvetet arbete med pushnotiser och har ökad aktivitet i sociala medier, vilket har lett till att våra bästa nyheter får större spridning än tidigare.

Hittills i år har Skånska Dagbladet totalt nåtts av över 200 000 unika webbläsare under sex olika veckor. Under hela förra året var man över 200 000 under fyra veckor.

– Vi ser att vi ökar trafiken långsiktigt, men det sker på mobilen jämfört med desktop som var störst tidigare. En del av trafikökningen i mobilen är förstås händelsestyrd, men det beror också att allt fler upptäcker att vi trots små resurser bedriver ett omfattande nyhetsarbete och lyckas profilera oss med nyheter som intresserar en bred allmänhet i olika åldrar.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetKia-index

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.