Tragisk nyhet ger trafikrekord

2017-05-17 14:42  
Lars J Eriksson, chefredaktör Skånska Dagbladet.

Nyheten om ett självmord ger Skånska Dagbladet en rejäl trafikökning

Skånska Dagbladets mobiltrafik ökade i förra veckan med hela 250 procent och nåddes av totalt 264 595 unika webbläsare i förra veckan, enligt Kia-index. Det gör att sajten kan titulera sig Veckans raket på Kia-index.

En tragisk nyhet ligger bakom siffrorna.

– Ökningen beror framför allt på en tragisk händelse med en 90-årig man som begick självmord efter att ha nekats plats på ett äldreboende. Nyheten fick stor spridning via sociala medier och andra nyhetsförmedlare och blev en riksnyhet, säger Lars J Eriksson, chefredaktör på Skånska Dagbladet.

Sociala medier blir allt viktigare för Skånska Dagbladet, berättar Lars J Eriksson.

– Vi bedriver ett medvetet arbete med pushnotiser och har ökad aktivitet i sociala medier, vilket har lett till att våra bästa nyheter får större spridning än tidigare.

Hittills i år har Skånska Dagbladet totalt nåtts av över 200 000 unika webbläsare under sex olika veckor. Under hela förra året var man över 200 000 under fyra veckor.

– Vi ser att vi ökar trafiken långsiktigt, men det sker på mobilen jämfört med desktop som var störst tidigare. En del av trafikökningen i mobilen är förstås händelsestyrd, men det beror också att allt fler upptäcker att vi trots små resurser bedriver ett omfattande nyhetsarbete och lyckas profilera oss med nyheter som intresserar en bred allmänhet i olika åldrar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt