Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Trafiken viktigare än politiken när Obama besökte Sverige

Publicerad: 5 September 2013, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Trafiksituationen engagerade mer än politiken under president Obamas besök i Stockholm. Det visar en textanalys som Mediapilot gjort på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaMediapilot

USA:s president Barack Obamas besök i Sverige fick stort utrymme i svenska medier under gårdagen. Också i sociala medier diskuterades presidentens besök. Sedan i måndags och fram till klockan 17 på onsdagskvällen nämndes Obama i drygt 13 000 tweets på svenska på Twitter. Men det var inte den aktuella politiska diskursen som omnämndes mest.

Trafiksitiationen, avspärrningarna och kostnaderna för polisen i samband med besöket omnämndes mest, enligt en analys som Mediapilot gjort för Dagens Media.

Polis- och trafiksituationen blev omnämnd drygt 40 procent oftare än politiska diskursen, med 14 respektive 10 procent av de totala tweets som nämnt Obama.

"Syrien", som varit den största politiska frågan under presidentens besök nämndes till exempel 287 gånger i samband med Obama, medan orden "polis", "polisbevakning" och "poliskostnader" nämnts i 779 tweets i samband med Obama.

"Snowden" är den näst mest nämnda politiska sakfrågan efter "Syrien". Tillsammans med "Miljö" och "Guantanamo" står "Snowden" för en lika stor andel av tweetsen som "Trafiken", enligt Mediapilot.

Andra frekvent använda ord på Twitter i kombination med Obama var "Kaos", "Notan", "Vägar", "Piratpartiet", "Utbredning" och "Klasskillnadernas".

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaMediapilot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.