Tradera och Videofy.me lanserar bloppis

2010-06-07 13:40 Therese Johansson  

Videofy.me och Tradera inleder ett samarbete för att driva trafik till auktionssajten och konceptet ”bloppis”.

Bloppis fungerar som en vanlig auktion på Tradera, med skillnaden att det är en bloggare som säljer sina begagnade kläder och prylar. Auktionens utformning är mer lik en blogg och lyfter fram försäljaren med bild och text.

Tradera väljer ut de bloggare som får göra sina egna reklamfilmer där de kampanjar för sina bloppisar, och som sedan läggs ut på videobloggtjänsten Videofy.me.

– En av våra största kategorier är kläder, och det här samarbetet syftar till att locka en ung, modeinriktad målgrupp. Reklamfilmerna gör det möjligt för bloggare att nå ut med sina auktioner till fler och driva fler besökare till sajten, säger Anna Chrona, PR- och marknadschef på Tradera.

Kenza och Foki är två av elva bloggare som hittills har gjort sin egen kampanj på Videofy.me.

– Reklamfilmerna har fått stor uppmärksamhet och har en click-rate på 7 procent. Bloggarna når via oss ut till en attraktiv målgrupp och Tradera får en ny, trendig image, säger Robert Mellberg, VD på Videofy.me.

Vad tjänar ni på detta?

– Vi får en global annonsör i Ebay, som ju är Tradera i Sverige. Det är en väldigt viktig kund för oss, och vi hoppas att samarbetet ska fortsätta i framtiden.

Therese Johansson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt