Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tradedoubler kastar ut Jockiboi

Publicerad: 2 Mars 2012, 06:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

Tradedoubler lyfter nu ut bloggen Jockibois.se ur sitt nätverk. "Avtalet har uppenbarligen inte följts", säger Sverigechefen Kristoffer Klockare.


Ämnen i artikeln:

Tradedoubler

Dagensmedia.se tidigare berättat om dokusåpakändisen Joakim ”Jockiboi” Bergs blogg, i vilken han beskriver hur mycket han hatar kvinnor och hur man bäst onanerar med hundavföring.

Annonsören Euroflorist, som hamnat där via annonsnätverket Tradedoubler, reagerade mycket kraftigt på placeringen.

–  Det känns väldigt tråkigt. Det här ska inte kunna få ske för vi tar bestämt avstånd från de värderingar som förkommer på den här bloggen, sa Anette Konar Riple till dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har under torsdagen sökt bloggnätverket Tradedoubler för en kommentar. På seneftermiddagen svarar de via mejl, via pr-byrån Springtime.

– Tradedoubler beklagar att en av våra annonsörer har hamnat på en kontroversiell blogg. Vi tillåter givetvis inte webbplatser som har pornografiskt, sexistiskt, rasistiskt eller på annat sätt stötande innehåll i vårt nätverk. I detta fall har den bloggportal där den aktuella bloggen ingår, vid registrering i vårt nätverk bekräftat att webbplatsen inte innehåller sådant innehåll, skriver Kristoffer Klockare, Sverigechef på Tradedoubler.

Med tanke på Tradoublers policy kommer man nu att avsluta samarbetet med bloggen.

– Avtalet har uppenbarligen inte följts, varför vi nu har avslutat samarbetet med bloggen och annonserna är borttagna.

Samtidigt ska Tradedoubler utreda hur man ska bli bättre på att se till att avtalen med deras samarbetspartners fullföljs i framtiden

– Detta är något som vi självfallet beklagar. Vi kommer att se över våra rutiner för att se om det finns ytterligare åtgärder vi bör vidta för att undvika att en liknande situation ska uppstå igen, skriver Kristoffer Klockare.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Tradedoubler

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.