Digitalt presenteras av:

Toppkvartal för Netflix

Två miljoner fler prenumeranter än väntat för Streamingjätten – som dessutom meddelar att de kommer att fokusera mer på egna produktioner i framtiden.

Netflix överträffade analytikernas förväntningar när tredje kvartalet redovisades i natt. I stället för väntade 5,3 miljoner nya abonnenter, kunde bolaget meddela att de uppnått 7 miljoner. Intäkterna ökade från tre till fyra miljoner dollar, vilket är något lägre än förväntat. Samtidigt så tredubblades nettoresultat som gick från 130 miljoner dollar till 403 miljoner dollar. Streamingjättens aktie steg i samband med beskedet med upp till 15 procent. Det skriver bland annat CNBC och Omni.

I samband med att kvartalsrapporten offentliggjordes berättade streamingjätten att de kommer att redovisa användartillväxt på ett nytt sätt från och med nästa kvartal.

Netflix kommer då bara att redovisa betalande prenumeranter. Dessutom ska inga prova-på prenumeranter redovisas från och med 2020. Streamingjätten berättade även att de framöver kommer att satsa på egna produktioner i ännu högre grad.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

Publicerad 2018-10-17 06.30Uppdaterad 2018-10-17 13.44

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: