Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tittarna får tävla med Jihde

Publicerad: 8 Oktober 2012, 13:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

TV4 har tagit fram en app som gör att tittarna kan tävla i realtid tillsammans med programmet "Pengarna på bordet".


Ämnen i artikeln:

EndemolTV4

I kväll har TV4:s "Pengarna på bordet" säsongspremiär. Inför starten har TV4 tagit fram ett spel för Ipad, Iphone och online, där tittarna kan tävla i realtid tillsammans med andra tittare och vänner.

Appen är framtagen av Endemol och tanken är att tittarna ska svara på samma frågor som de tävlande i programmet – under samma tid. På spel står två miljoner virtuella kronor.

– Man brukar säga att 50 till 70 procent av de som tittar på tv använder en andra skärm där de bland annat interagerar och pratar om det som händer på tv. Då är något som det här en viktig funktion, säger Cecilia Beck-Friis, chef på digitala medier på TV4, till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Vi har gjort ett antal second screen-aktiviteter, men detta är den första gången vi gör en play along-aktivitet. Vi tror att det kommer att förlänga och förstärka engagemanget.

Vad tror ni att appen kommer att kunna ge för mervärde till tittarna?

– Vi hoppas så klart att det kan ge en extra dimension att man har möjlighet att delta i just en frågesport. Folk sitter ju ofta hemma och besvarar frågorna och tycker att de är bättre än de tävlande. Nu kan de se om de är det.

Hur kommer ert arbete med play along-aktiviteter se ut framöver?

– Detta är ny mark som vi får testa och lära från. Faller detta väl ut så är det inte omöjligt att säga att vi kan tänka oss att utveckla detta. Vi hade ju inte gjort detta om vi inte såg ett mervärde att jobba vidare på.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EndemolTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.