Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Titta in i Ebba von Sydows garderob

Publicerad: 10 September 2009, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Fler sajter vill rida på modebloggsvågen. på Fabset.com kan man se vad Ebba von Sydow, Charlotta Flinkenberg och Frida Fahrman har i sina garderober.


Att se vad folk har i garderoben och inspirera till köp är Fabsets grundidé. Som ett slags Facebook, fast med kläder där medlemmarna virtuellt laddar upp sina garderober och har möjligheten att följa andras.

Sajten som lanserades i går samarbetar med modepersonligheter som Frida Fahrman, Ebba von Sydow och Charlotta Flinkenberg. Möjligheten att följa andra medlemmars garderober gör också att man kan hitta plagg man letar efter.

– Vi använder oss av product feeds. Klickar man på skor kommer man in i nätbutikernas sortiment med förslag på det man letar efter. Det här är ett otroligt bra sätt för butikerna att sälja, säger Lena Bolin, en av grundarna till Fabset.

Medlemmarnas garderober marknadsförs bland annat på Bloglovin. Söker någon efter en medlem på Fabset får den först upp medlemmens blogg i träfflistan och därefter dennes garderob på Fabset.

På sikt hoppas Fabset på att medlemmarna själva ska marknadsföra sajten. Övriga mediekanaler är Facebook och Twitter. Men med samarbeten tror de att fler kommer att ha nytta av sajten.

– Vi har ett projekt just nu med Chic och det är ett sätt för dem att komma nära sina läsare och se vad de har i garderoben, berättar Lena Bolin.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.