Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Timbro kräver att Svt.se raderar debattartikel

Publicerad: 17 Maj 2010, 09:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Svt.se tog bort en debattartikel med hårda anklagelser mot politikern Ilmar Reepalu. Nu anklagas sajten för hyckleri av den liberala tankesmedjan Timbro.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat raderade Svt.se nyligen en debattartikel av Fredrik Segerfeldt, som anklagade Malmö-politikern llmar Reepalu för maktmissbruk och korruption.

Anledningen var, enligt SVT, att Ilmar Reepalu aldrig fick tillfälle att kommentera angreppet och när han väl upptäckte den hade det gått så pass lång tid att SVT erbjöd både en replikchans och en möjlighet att plocka bort artikeln. Ilmar Reepalu valde det senare.

Nu har Svt.se hamnat i blåsväder igen.

Den 5 maj publicerade SVT Debatt en artikel av Lisa Magnusson, där hon går till angrepp mot Timbro-medarbetaren och SvD-krönikören Roland Poirer Martinsson. I artikeln anklagar Lisa Magnusson honom för hyckleri, efter en krönika om vänsterpartiet.

Någon kommentar från Roland Poirer Martinsson finns inte i anslutning till artikeln. Det har upprört Billy McCormac på tankesmedjan Timbro, som även haft Fredrik Segerfeldt på sin lönelista.

– Om de ska följa sin policy måste de ta bort artikeln, annars blir det uppenbart att de har två olika policys, säger han till Dagensmedia.se.

Är inte detta bara ett sätt att ge igen mot SVT som tog bort en Timbro-medarbetares artikel?

– Nej, det var Roland Poirer Martinsson som kontaktade mig och påpekade detta. Han har aldrig fått chans att kommentera detta.

Billy McCormac har nu skickat ett mejl till SVT Debatts ansvarige utgivare Mette Friberg, i vilket han kräver att artikeln raderas.

– Jag har inte hunnit ta ställning till mejlet, säger Mette Friberg till Dagensmedia.se.

– Generellt kan jag dock säga att inte alla debattartiklar måste bemötas, men grova anklagelser och påhopp ska det. Det är samma regler som gäller för tv-sändningarna.

Så Fredriks Segerfeldts debattartikel var hårdare än Lisa Magnussons?

– Jag har som sagt inte hunnit ta ställning till det här ännu.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.