Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tillväxten på mediemarknaden ökar

Publicerad: 3 November 2015, 12:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:23

Medieinvesteringarnas tillväxttakt ökar något under årets tredje kvartal, enligt IRM.


Ämnen i artikeln:

IRM

Under årets tredje kvartal ökar medieinvesteringarna med 1,7 procent jämfört med motsvarande period 2014, visar en ny rapport från IRM. Det är en något högre tillväxttakt än under det första halvåret.

Totalt landar medieinvesteringarna på drygt 7,3 miljarder kronor under kvartalet.

Framför allt är det digitala medier som driver utvecklingen med en tillväxt på 20 procent. Inte sedan 2008 har investeringarna i digitala medier ökat så snabbt.

– De digitala medierna går från ett styrkebesked till nästa. Förklaringen är den konstanta innovation som vi sett inom den här delen av branschen. Nu är det mobilmarknadsföringen, webb-tv samt sökordsmarknadsföringen som drar och som hjälper marknaden att nå nya höjder, säger Madeleine Thor, vd på IRM, i ett pressmeddelande.

För första gången bryter IRM ut investeringarna i mobil display. Enligt pressmeddelandet går ungefär en tredjedel av de mobila investeringarna till just mobil display.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IRM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.