Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Tillväxten finns i mobilt sök"

Publicerad: 10 Juni 2010, 09:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

SEO-företaget Guava utökar verksamheten i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

SökSEO

Guava har växt från en medarbetare i Stockholm till tio medarbetare på drygt ett år och flyttar nu till större lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

– Planen är att bli ännu fler. Intresset har ökat explosionsartat de senaste två åren, då annonsörerna flyttar mer och mer pengar till det digitala, säger Jonas Johnsson, vd på Guava.

Guava är konsulter inom sökmotoroptimering och sökordsmarknadsföring, och även effektmätning med Google Analytics. Företaget ingår i danska Guava-koncernen. Det svenska huvudkontoret ligger i Kalmar företaget finns även i Lund, Göteborg och Halmstad, utöver Stockholm.

Den svenska verksamheten omsatte 31,5 miljoner kronor räkenskapsåret 2008/2009 och gjorde en rörelseförlust på 200 000 kronor.

Expansionen framöver ska främst ske inom effektmätning.

– Kraven från annonsörerna ökar, man vill se vad man får för sina pengar, säger Jonas Johnsson.

Framför ska Guava stärka sitt erbjudande inom sociala medier och mobilmarknadsföring.

– Det är där den stora tillväxten finns och annonsörerna efterfrågar väldigt mycket rådgivning och konsultation. Vi hjälper bland annat till att göra företagens sajter mer sökbara i mobila sökningar, säger Jonas Johnsson.

Sedan början av 2010 ägs majoriteten av Guava av franska Netbooster.

– Netboosters stora internationella närvaro är en betydande fördel i våra kontakter med potentiella kunder. De flesta av våra konkurrenter finns främst i Norden, säger Jonas Johnsson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SökSEO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.