Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktoks svar till Trump – överväger stämning

Publicerad: 7 augusti 2020, 13:39

Turerna mellan USA och Kina fortsätter. Nu hotar Tiktok att stämma Trump-administrationen.

Konflikten mellan Donald Trump och Tiktok trappas upp. Efter att presidenten i går utfärdat en exekutiv order som ska stoppa alla transaktioner till moderbolaget hotar nu Tiktok med att stämma presidentadministrationen.

Ämnen i artikeln:

TiktokDonald Trump

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den senaste veckan har konflikten mellan USA:s president Donald Trump och Tiktok intensifierats. I går gjorde Donald Trump allvar av hoten och utfärdade en exekutiv order som förbjuder alla transaktioner med kinesiskägda Bytedance, Tiktoks moderbolag.

Nu svarar Tiktok genom att hota med att stämma Trump-administrationen, rapporterar Business Insider. I en officiell kommentar uttrycker Tiktok chock över Donald Trumps agerande, som enligt företaget ska ha föregåtts av någon process.

”Under nära ett år har vi i god tro ansträngt nå ut till den amerikanska regeringen och försöka hitta en konstruktiv lösning för de orosmoment som uttryckts. Vår upplevelse är dock att Trump-administrationen är ovillig att ta till sig fakta, sätter upp avtalsvillkor utan att genomgå en normal rättslig process och har stört förhandlingar mellan två privata företag”.

Mer om Tiktok

Anette Novak om Tiktok: ”Vi behöver öka medvetenheten” 

 

Så utnyttjar annonsörer Tiktok på bästa sätt

 

Snabbanalys: Tiktok – och effekten på mediebranschen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev