onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktok skapar europeiskt säkerhetsråd

Publicerad: 2 mars 2021, 10:40

Tiktok bildar ett europeiskt råd som ska stötta plattformen i säkerhetsfrågor. Foto: Pikist

Tiktok drar igång ”European Safety Advisory Council”, ett europeiskt expertråd kring säkerhet.

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Säkerhetsrådet består av nio representanter som ska stötta Tiktok i säkerhetsrelaterade frågor. Det är ett led i att göra plattformen säker för alla användare.

Rådet ska hjälpa Tiktok att utveckla befintliga och nya riktlinjer, samt ”hantera framväxande samhällsutmaningar och problem som kan komma att påverka Tiktoks användare i framtiden”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi arbetar ständigt för att säkerställa att Tiktok är en säker plats som möjliggör att kreativa uttryck blomstrar. Utmaningarna vi möter är komplexa och utvecklas ständigt, vilket gör det avgörande att arbeta tillsammans med experter inom olika områden. Jag är väldigt glad att vi idag lanserar ”European Safety Advisory Council” och jag ser fram emot att arbeta med rådets medlemmar, säger Julie de Bailliencourt, head of product policy EMEA på Tiktok, i pressmeddelandet.

Tiktoks säkerhetsråd

Alex Holmes, vice vd för den brittiska ideella organisationen ”The Diana Award” och grundare av stödprogrammet ”Anti-Bullying Ambassadors”.

Satu Raappana, executive director mental collective på MIELI Mental Health Finland.

Ethel Quayle, professor i forensisk klinisk psykologi vid universitet i Edinburgh, Skottland.

Judy Korn, vd på tyska ”Violence Prevention Network” som består av fler än 100 experter inom deradikalisering och rehabilitering av människor inom våldsamma extremistideologier.

Kristine Evertz, ansvarig för den holländska ideella organisationen ”Bjijf Groep” som arbetar med offer för våld i hemmet och övergrepp mot barn.

Justin Atlan, vd för den franska ideella organisationen ”Association e-Enfance” som arbetar med ungas säkerhet online.

Seyi Akiwowo, grundare och vd för välgörenhetsorganisationen ”Glich” som arbetar för att ge den digitala generationen verktyg att skapa och kräva säkra platser online.

Robin Sclafani, direktör på ”A Jewish Contribution to an Inclusive Europe”, CEJI, som arbetar mot alla sorters diskriminering.

Ian Power, vd för den irländska ideella organisationen ”Community Creations”, som arbetar med unga människors välmående och mentala hälsa.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev