lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktok ökar maxgränsen på klippen

Publicerad: 1 juli 2021, 12:53

Inom kort kommer användare av Tiktok kunna spela in tre minuter långa klipp.

Tiktok slopar maxgränsen på en minut – framöver blir det möjligt med upp till tre minuter långa videor.

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den hajpade videodelningsplattformen Tiktok ändrar nu maxgränsen på klippen från en till tre minuter. Det framgår av ett pressmeddelande. Bakgrunden är en efterfrågan från kreatörerna.

Förändringen slår igenom brett hos alla Tiktok-användare inom de närmaste veckorna.

– Det är så många saker som kan hända på bara en Tiktok-minut. Allt ifrån crowdsourcade musikaler och sjömansvisor singalongs, till recept på Tiktok-pasta, rullskridskoåkning och mycket mer. Nu introducerar vi möjligheten för vårt community globalt att skapa längre videor, vilket banar väg för ännu mer underhållning på Tiktok, säger Drew Kirchhoff, produktchef på Tiktok, i en kommentar.

Tanken med förändringen är att underlätta för de kreatörer på plattformen som i dag – för att gå runt enminutsregeln – delat upp videofilmerna i flera.

Tiktok har funnits sedan 2016 och slogs 2017 ihop med den Shanghaibaserade konkurrenten Musically. Under coronautbrottet fick sig appen ett rejält uppsving världen över i samband med att ett stort antal länder införde karantän. Förra sommaren, under Donald Trumps presidentskap i USA, hamnade appen på allas läppar eftersom de kinesiska ägandeförhållandena blivit världspolitik. I mars i år öppnade Tiktok kontor i Stockholm. Enligt siffror Dagens Media tagit del av passerade Tiktok 2,7 miljoner månatliga aktiva användare i Sverige i februari i år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev