Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktok kräver svar från Trump-administrationen om amerikanska ägare

Publicerad: 11 november 2020, 06:46

Tiktok vill ha svar från Trump-administrationen om företagets framtid i USA. Men än så länge har det inte fått något svar.

Trump-administrationen har sagt att den ska bannlysa kinesiska Tiktok i USA. Men plattformen har inte fått någon ny information kring bannlysningen.


Ämnen i artikeln:

TiktokDonald Trump

Nu undrar Tiktok vad som gäller för tjänsten i USA. Trump-administrationens mål har uppgetts vara att plattformen ska ha amerikanska i stället för kinesiska ägare senast i morgon torsdag den 12 november. Samtidigt har Tiktok bett om en förlängd deadline med 30 dagar för ägarövertagandet. Det rapporterar bland andra The Verge och CNBC.

Men Tiktok har inte fått något svar kring huruvida en tidsfrist är möjlig. Därmed är det i dagsläget oklart vad som händer framåt. 

Målet från Trump-administrationens sida har sagts vara att det amerikanska IT-bolaget Oracle och detaljhandelsjätten Walmart ska ta över den amerikanska delen av Tiktoks verksamhet. Men samtidigt har de kinesiska myndigheterna inte godkänt affären. 

Donald Trump förlorade det amerikanska valet den 3 november i år och Demokraternas Joe Biden valdes till ny president. Joe Biden tar slutgiltigt över presidentposten den 20 januari nästa år. Fram tills dess leder Trump-administrationen fortsatt USA. Donald Trump har sedan valförlusten hela tiden hävdat att det förekommit valfusk, men några bevis för det har hittills inte framkommit.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TiktokDonald Trump

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev