Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktok i samarbete med sportorganisationen UFC

Publicerad: 22 februari 2021, 08:09

Tiktok inleder samarbete med UFC.

Montage: Pixabay

UFC, en av världens största organisationer inom kampsporten MMA, inleder ett samarbete med Tiktok.


Ämnen i artikeln:

Tiktok

Nyligen stod det klart att Tiktok blir sponsor till fotbolls-EM i sommar genom ett samarbete med arrangören Uefa. Något Dagens Media rapporterat.

Nu har Tiktok landat ytterligare ett sportsamarbete. Den här gången med UFC, en världsledande orgainsation inom kampsports- och boxningsgrenen MMA, enligt ett pressmeddelande.

LÄS MER: Därför sponsrar Tiktok fotbolls-EM 

”Med över sju miljoner följare på sina officiella kanaler har UFC har blivit en av de snabbaste växande sportorganisationerna på TikTok och videos med hastaggen #UFC har visats över åtta miljarder gånger sedan 2019”, framgår det av ett pressmeddelande. 

UFC och TikTok ska tillsammans skapa nya shower varje vecka på videoplattformen. Det rör sig bland annat om videoklipp kring invägningar och livesända presskonferenser. Men också intervjuer med atleter, rundturer på arenor och träningssegment med fighters, framgår det av pressmeddelandet. 

UFC ska tillsätta en medarbetare på heltid som ska fokusera på att producera både live- och VOD-innehåll (video on demand).

LÄS OCKSÅ: Tiktok-bugg läckte användares telefonnummer 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.