lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tiktok-förbud införs i Nya Zeelands parlament

Publicerad: 17 mars 2023, 06:52

Ännu ett land förbjuder myndighetsanställda att använda Tiktok.

Foto: Michael Dwyer

De anställda på parlamentet i Nya Zeeland förbjuds från att använda Tiktok på mobiler som kopplas upp på parlamentets nätverk.

Ämnen i artikeln:

TiktokToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Nya Zeeland är nästa land ut att förbjuda myndighetsanställda att använda Tiktok. Från och med nu får nämligen inte mobiler som kopplas upp på parlamentets nätverk ha Tiktoks app installerad. Det rapporterar Guardian, bland annat.

I en e-post till parlamentsledamöterna som gick ut i dag, fredag, står bland annat att:

”Beslutet att blockera Tiktok-appen har fattats baserat på vår egen analys och efter diskussion med regeringen och internationellt”.

Så sent som i går, torsdag, stod det klart att anställda i den brittiska regeringen förbjuds från att använda Tiktok.

Tiktoks ledning har återkommande avfärdat riskerna med appen, senast nu i Svenska Dagbladet, och hävdat att Tiktok är ett globalt bolag. Även under Dagens Medias och Dagens Industris event Media Summit 2023, som hölls i onsdags, upprepade vd:n för den nordiska verksamheten Liv Sandberg att det inte finns några skäl till oro.

Bakom det svenska bolaget Tiktok Sverige står brittiska Tiktok UK. Det i sin tur ägs av det internationella moderbolaget som Bytedance som i dag – enligt Tiktok – ägs till 60 procent av globala investerare medan drygt 40 procent ägs av bolagets grundare, småinvesterare och anställda. Den version av Tiktok som i dag finns i Kina heter Douyin.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev