Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tidningar startar Väntekartan

Publicerad: 6 december 2012, 06:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

Efter succén med Räntekartan är det nu dags för Väntekartan – om förseningar i kollektivtrafiken.


Tjänsten lanseras av Svenska Dagbladet tillsammans med Norrköpings Tidningar, Corren, Helsingborgs Dagblad och Upsala Nya Tidning.

Tillsammans erbjuder de en digital tjänst som ska hjälpa alla som reser i kollektivtrafiken att hålla reda på störningar och förseningar. Man vill också sätta press på trafikbolagen, att bli mer punktliga, skriver tidningarna i ett pressmeddelande.

– Stärkta av vår succé med Räntekartan ville vi skapa en tjänst inom ett område, där vi vet att det finns ett stort engagemang och intresse från våra läsare. Trots att många resenärer drabbas av förseningar finns ingen riktigt bra fristående tjänst, där man enkelt kan se exakt var och varför det är stopp i trafiken och också ta del av resenärernas egna berättelser och bilder, säger Fredric Karén, chef för SvD.se i pressmeddelandet.

Väntekartan finns på tidningarnas sajter och mobila sajter. Tanken är att användarna ska rapportera in förseningar, kommentera och skicka bilder med sina telefoner.

Tjänsten är framtagen i samarbete med Aducera.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.