Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Therese Lindgren når en miljon YT-prenumeranter

Publicerad: 18 november 2019, 09:57

Therese Lindgren når en miljon prenumeranter på Youtube.

Foto: Ellen Wadton

Hennes Youtubekanal blir den första svensktalande kanalen att spräcka miljonvallen.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Therese Lindgren har varit aktiv på Youtube sedan 2013 och nådde i slutet av förra veckan en miljon prenumeranter. Det gör henne inte till den första svenska youtubern att nå en miljon prenumeranter, däremot blir hennes kanal den första som passerar miljonen där det huvudsakliga språket som talas är svenska. Sedan tidigare har bland andra svenska Pewdiepie (102 miljoner) Narins Beauty (6 miljoner) nått siffran.

Enligt Medieakademins rapport Maktbarometern är Therese Lindgren den plattform som har störst räckvidd och engagemang i sociala medier i Sverige. 

I sin Youtubevideo ”1 miljon prenumeranter – såhär firar vi” berättar Therese Lindgren om hur det känns att nå milstolpen.

– Det är så häftigt att den största svensktalande Youtubekanalen tillhör en tjej, [...] det är ovanligt om man tittar på de största Youtubekanalerna i världen. Att det dessutom tillhör någon som är vegan, någon som pratar om psykisk ohälsa, som lider av panikångest och någon som inte är provocerande och som gör drama och gör videos på andras bekostnad, det är bra, säger hon. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev