Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Therese Lindgren: "Jag har sju saker kvar på min bucketlist"

Publicerad: 28 april 2018, 06:00
Uppdaterad: 27 april 2018, 15:28

"Jag är stolt över att jag delat med mig av mina efarenheter men också generellt pratat mycket om psykiskt ohälsa och panikångest. Det har jag förstått har gjort skillnad, inte bara för mig," säger Therese Lindgren. Foto: Hannah Hedin

HELGLÄSNING. Hon har flest nomineringar i Årets Guldtuben, är en av landets största influencers, och får snart barndomsdrömmen om att pryda veckorevyns omslag, uppfylld."Det känns fint att cirkeln är sluten och att jag gjort 15-åriga Therese väldigt stolt", säger Therese Lindgren till Dagens Media.


CK


Influencern Therese Lindgrens popularitet har vuxit i takt med hennes hjärtefrågor miljö, djurrätt och veganism.

Förutom att ha fått flest nomineringar i Guldtuben 2018 så pryder hon även omslaget på senaste numret av Veckorevyn. Det sistnämnda är en dröm som går i uppfyllelse och en punkt att bocka av på hennes bucketlist, berättar hon glatt för Dagens Media.

– Det känns verkligen jättekul. Jag prenumererade på Veckorevyn när jag var yngre och harinte ens vågat drömma om att få vara med. “Men gud tänk att få vara på förstasidan,” har jag tänkt. Det känns fint att cirkeln är sluten och att jag gjort 15-åriga Therese väldigt stolt, säger Therese Lindgren till Dagens Media.

Youtube-profilen är gästredaktör för hela numret och delar med sig av sina bästa vegantips och har även skrivit en krönika om hennes hjärtefrågor: djurrätt, miljö och veganism. Dessa frågor löper som en röd tråd genom numret, och har resulterat i veganska middagsrecept, skönhetsartiklar med veganfokus och olika tips.

– För mig känns det jättebra att detta lyfts upp. Det har varit viktigt för mig från början på Youtube att använda mitt fönster till något bra och ta tillvara på utrymmet jag har för att prata om något som är bra och viktigt för mig, säger Therese Lindgren.

Hon  har även skrivit två uppmärksammade böcker om psykisk ohälsa. Ett ämne som berör många och som Therese Lindgren dessutom pratat mycket om på sin youtube-kanal – där hon delat med sig av egna erfarenheter.

– Jag är stolt över att jag delat med mig av mina efarenheter men också över att jag generellt pratat mycket om psykiskt ohälsa och panikångest. Det har jag förstått har gjort skillnad, inte bara för mig. Förutom att det gjort en stor skillnad privat – så verkar det ha gjort skillnad för de som följer mig också, säger Therese Lindgren.

I årets upplaga av Guldtuben är har hon fyra nomineringar (Årets Youtuber, Årets Video, Årets Brand Collaboration och Årets Serie) – och har därmed flest nomneringar. Något hon tycker känns jättekul. En särskild kategori är hon extra stolt över:

– Definitivt Årets video. Där gjorde jag en film om mina egna erfarenheter av grooming. Den är riktad till personer under 16 år och handlar om vad man kan göra om man är drabbad. Jag tycker den är fin för den har ett budskap, säger hon.

Vad tror du är knepet bakom en lyckad Youtube-kanal?

– Att publicera kontinuerligt och ganska mycket. Det finns många som gör bra videoklipp men publicerar mer sällan. Sedan beror det väl lite på ens definition av att lyckas på Youtube. Vill man ha många visningar är väl ett knep att publicera relativt ofta.

När insåg du att du blivit en stor youtuber?

– Jag tror att det var när det började komma fram personer till mig i butiker och gallerior – och särskilt första gången någon ville ta ett foto med mig. Då gick allt från att vara siffror på en skärm till “oj wow det är riktiga personer som tittar.”

Hade du som målsättning att bli stor på Youtube? Hur stor?

– Nej jag har inte riktigt något sådant mål. Men däremot är det något jag saknar, säger hon och fortsätter:

– Jag får ofta frågan om var jag ser mig själv om fem år. Jag har inte riktigt svar på det och vet inte vad jag strävar efter. Absolut har jag mål att göra underhållning varje dag och så vidare, men rent existentiellt vet jag inte.

Känner du dig känd?

– Nej, verkligen inte. Jag vet inte riktigt när jag skulle göra det. Jag tänker “är man känd då är det paparazzis utanför dörren och man kan inte gå ut”, och så vidare, haha.

Har du några fler böcker på gång? Kokbok kanske?

– Nej tyvärr. Jag tycker det är väldigt är kul att skriva böcker. Nu låter jag som en superförfattare, säger hon och skrattar, – så är det inte. Jag har bara gjort det två gånger och skulle gärna göra det igen, men jag har inga konkreta planer på det.

Att vara med i Veckorevyn var ju på din bucketlist. Har du något mer på din bucketlist som kommer bli av under 2018?

– Jag hade ju en Youtube-serie förra året där jag skrev ner 52 punkter på min bucketlist och försökte bocka av dem varje vecka. Det är fortfarande sju till åtta punkter kvar och av en av dessa  är att jag inte flugit utrikes på sex år på grund av panikångest. Det hoppas jag få hjälp med i år.

Vad blir din första flygresa till då i så fall?

– Något kort avstånd haha, typ England. Det är ganska kort väg dit.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev