Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Theresa May uppmanar tech-bolag att motarbeta extremism

Publicerad: 26 Maj 2017, 13:13
Uppdaterad: 26 Maj 2017, 13:29

Theresa May. Bild: Flickr

Under G7-mötet i Italien förväntas Storbritanniens premiärminister Theresa May föreslå hårdare regler för tech-bolag i kampen mot terrorism.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleDonald Trump

G7-mötet hålls på den italienska ön Sicilien, med bland andra USA:s president Donald Trump, Frankrikes nyblivne president Emmanuel Macron och Storbritanniens premiärminister Theresa May. För henne kommer mötet dock bli kortare än tänkt, med anledning av den höjda terrorhotnivån efter attacken i Manchester.

Ett av de ämnen som står på Theresa Mays agenda efter attacken, är att uppmana G7-ledarna att sätta press på tech-bolag som Facebook, Google och Twitter att anstränga sig mer för att motverka extremistiskt innehåll online. Hennes argument ska vara att kampen mot IS just nu förflyttas "från slagfältet till internet". Det skriver The Guardian.

Premiärministern förväntas föreslå att världsledarna ska uppmuntra tech-bolagen att blockera användare som publicerar extremistiskt innehåll, och dessutom att ange individer till myndigheter om det finns bevis för att de kan begå brott.

Ett annat av de förslag hon förväntas presentera är ökat samarbete mellan länderna för att hjälpa tech-bolagen att ta fram verktyg som automatiskt kan idenitifera och ta bort skadligt innehåll, samt att bolagen bör revidera villkor och riktlinjer för att det inte ska råda något tvivel om vad som bör klassas som skadligt material.

Många av förslagen tyder på en oro kring speciellt Facebook, vars interna regelbok som styr vilket innehåll som får finnas på plattformen läckte ut och blev omskriven i The Guardian i början på veckan. Dokumenten visade bland annat att det fanns en hel del problem inom Facebook kring hur exempelvis våldsamt innehåll på plattformen bör hanteras.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.