Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

The Phonehouses Iphonebluff

Publicerad: 15 Mars 2012, 05:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

The Phonehouses annons lockar med en Iphone på bild – vilket är den enda telefon som annonsens finstilta förklarar inte ingår i erbjudande.


Ämnen i artikeln:

The Phonehouse

The Phone Houses annons, som disitribuerades via Groupon, hade som mål att locka nya abonnenter med genom en rabatt på 1000 kronor. På annonsens bild syns fyra smartphones, varav en är en Iphone. 

Men i det finstilta står:

”Erbjudandet gäller inte för iPhone.”

RO konstaterar att marknadsföringen ger intryck av att erbjudandet gäller de olika mobilerna som är avbildade. Eftersom så inte är fallet fälls annonsen för vilseledande reklam.

The Phone House beklagar i ett svar till RO att bilden i erbjudandet inte överensstämmer med innehållet, och säger att det var ett misstag från deras sida och att det inte kommer att upprepas.

Jonny Malmlöf, pr-ansvarig på The Phone House, säger till dagensmedia.se:

– När vi upptäckte misstaget i utskicket som sändes ut i oktober 2011, vidtog vi snabbt åtgärder för att  säkerställa så att inga kunder blev drabbade av detta. Erbjudandet i utskicket gäller även Iphone och har inkluderat Iphone sedan oktober. 

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

The Phonehouse

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.