Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Thailand hotar stänga ned Facebook

Publicerad: 16 Maj 2017, 07:34
Uppdaterad: 16 Maj 2017, 07:39

På bild den avlidne kungen och den nya kungen Maha Vajiralongkorn. Foto: Flickr

Facebook tog inte bort "olagligt" material i tid – nu hotar landet med rättsliga åtgärder.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook hade fram till klockan tio på sig lokal tid att ta bort innehåll som Thailands regering finner olämpligt, enligt landets "lèse-majesté-lagar". Materialet rör bland annat innehåll kritiskt mot Thailands monarki, det skriver The Guardian.

Det var redan i förra veckan som regeringen hotade Facebook med rättsliga åtgärder om plattformen inte tar bort 131 "olagliga" sidor.

Enligt Bangkok Post så kan Thai internet service provider association (Tispa) komma att stänga ned Facebook i landet.

Tispa skriver i ett mail att "berörda myndigheter kommer att begära att vi stänger ned", det enligt Bangkok Post. Än så länge har användare i Thailand fortfarande tillgång till Facebook.

Thailändare är bland de mest frekventa användarna av Faacebook i Asien och tusentals småföretag är beroende av plattformen som ett marknadsföringsverktyg, skriver BBC.

Facebook har tidigare stängts ned i landet efter militärkuppen 2014, militären i landet har dock förnekat att de skulle ha något att göra med nedstängningen.

Thailans lèse-majesté-lagar går kortfattat ut på att den som förtalar, förolämpar eller hotar kungen, drottningen, arvingarna eller regenten kommer straffas med upp till 15 års fängelse.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.