tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Telia över 100 000 likes på Facebook – jagar Halebop

Publicerad: 6 oktober 2014, 08:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Fyra frågor till... Marcus Haglund, sociala medier-ansvarig på Telia, som just passerat målet på 100 000 likes på Facebook.

Ämnen i artikeln:

Telia

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Varför följer så många er på Facebook tror du?

– Facebook och sociala medier i stort är mycket mer av en kundkanal för våra kunder, det är ett verktyg för att kontakta oss. Jag känner inte till någon som har en större kundtjänst i sociala medier. Vi håller en hög kundtjänstnivå, vi svarar snabbt, det är enkelt – som sociala medier i stort.

Hur jobbar ni med sociala medier på Telia?

– Vi handplockar personer från vår vanliga kundtjänst som svarar på e-post och chattar i digitala forum. De får gå en utbildning och lära sig hur vår vision i sociala medier ser ut. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan att skriva e-post och chatta. När du svarar på e-post skriver du till en kund, på Facebook kan många kunder se svaret och det kan få viral spridning. Därför är det viktigt att ha en god ton och göra rätt från början. Vi försöker också hålla en mer lättsam ton i sociala medier.

Förutom kundtjänst, hur använder ni Facebook?

– Det är klart att vi använder Facebook för att marknadsföra oss också, ju fler followers desto bättre. Så fort flera kunder skriver samma sak kan vi snappa upp det och snabbt gå ut med driftinformation. Det är bra för kunderna och det är bra för media.

Vad är nästa mål?

– Vi hade ett mål på 100 000 följare, nu vill vi komma upp i lika många följare som Halebop. Vi växer med ungefär 150 följare om dagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev