måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Telia har 30 dagar på sig att sluta med fri surf

Publicerad: 25 januari 2017, 08:52
Uppdaterad: 25 januari 2017, 09:39

UPPDATERAD. Post och Telestyrelsen kräver att Telia slutar erbjuda kunderna fri surf på sociala medier.

Ämnen i artikeln:

Telia

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


I decemeber slog Post och Telestyrelsen (PTS) fast att Telias kampanj "Hata hat" som erbjuder fri surf på vissa sociala medier, även efter att surfpotten tagit slut, bryter mot EU:s regler om ett fritt och öppet internet.

Som svar gav Telia att de ville fortsätta med fri surf, då de efter en kundundersökning såg att en klar majoritet av abonnenterna var positivt inställda till kampanjen.

"Vi vill låta våra kunder kommunicera obegränsat i sociala medier precis som med SMS och telefoni och tycker att PTS har tolkat EU-reglerna för snävt istället för att fokusera på kunderna", skrev Telia i sitt svar den 4 januari.

I ett föreläggande skärper nu PTS tonläget ytterligare.

"Telia ska rätta sig efter föreläggandet senast inom 30 dagar från delgivning av detta beslut", skriver PTS i sitt beslut, som blev offentligt under tisdagen.

Nu återstår två vägar för Telia: antingen kan bolaget överklaga myndighetens beslut i domstol, eller ge upp kampen om fri surf. Det skriver Breakit.

Inger Gunterberg på Telias presstjänst, vill förtydliga att PTS föreläggande inte hanterar Telias erbjudande i sin helhet, utan den detalj som gäller vad som händer när surfpotten är slut, då kunden får fortsätta surfa på vissa sajter.

– Vi gick ju ut med ett svar på PTS preliminära beslut, och vi tycker naturligtvis att det är tråkigt att de inte har tagit till sig av det vi framförde. Vi har ett erbjudande som vi ser att kunderna verkligen älskar, och som vi har fått otroligt mycket positiv återkoppling på. Men vi tittar på det här just nu, och får sedan ta ett beslut om hur vi ska gå vidare, säger hon till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev