Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Telia bryter mot surfbeslutet – ännu mer

Publicerad: 22 mars 2017, 08:23
Uppdaterad: 22 mars 2017, 14:23

Telias kritiserade kampanj "Hata hatet".

Telekomjätten slutar inte erbjuda sina kunder fri surf på sociala medier. Tvärtom ger du nu tillgång till ännu fler plattformar.


Ämnen i artikeln:

Teliasociala medier

Telia lanserade förra året fri surf på sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter efter att surfpotten tagit slut.

Post- och telestyrelsen PTS har beslutat att Telia måste sluta med det eftersom det bryter mot EU:s regler om ett fritt och öppet internet. PTS krävde att Telia skulle upphöra med sin kampanj från och med den 23 februari. Kampanjen "Hata hat" har också fått massiv kritik från publicister som tycker att erbjudandet snedvrider konkurrensen och hotar pressfriheten.

Men telekomjätten har överklagat till kammarrätten och fortsatt driva kampanjen medan beslutet har inhiberats i väntan på att kammarrätten ska ta upp eller avvisa ärendet. PTS beslut gäller alltså inte tillsvidare.

Under tiden utökar nu företaget den fria surfen så att den gäller på fyra sociala medie-plattformar till, bland annat Pinterest, meddelar Telia i ett pressmeddelande.

– Vi älskar sociala medier! Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga i att alltid kunna surfa fritt utan att surfmängden påverkas. Det här gör det möjligt för alla att hålla kontakt med nära och kära runt om i hela världen – oavsett var man befinner sig, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, i en kommentar.

PTS har ännu inte kommenterat den senaste händelseutvecklingen.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

Teliasociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News