Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Teknikstrul på Dagensmedia.se

Publicerad: 25 September 2009, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

I eftermiddag byter vi hostingleverantör, vilket innebär att vi kommer att stänga av kommentarsfunktionen under några timmar.


Dagensmedia.se kraschade i går kväll och kom inte upp igen förrän i morse vid niotiden. Något hade blivit fel i DNS:en, domännamnssystemet, och just nu utreds mer exakt vad som orsakade kraschen. Vi kan bara beklaga detta och göra allt vi kan för att det inte inträffar igen.

I eftermiddag blir det fortsatt strul på Dagensmedia.se. Vi byter hostingleverantör, och i samband med att sajten flyttas över till den nya leverantören kommer kommentarsfunktionen att vara avstängd. I övrigt ska du som besökare inte märka någon skillnad.

Vi har sedan vi gick över till det nya publiceringssystemet Escenic 5 i början av juni haft stora problem med vår kommentarsfunktion, vilket har påpekats av många läsare. Kommentarerna har levt sitt eget liv, och försvunnit och kommit tillbaka. Det är förstås helt oacceptabelt.

Tyvärr har vi inte fått ordning på detta problem, och därför har vi nu börjat utreda möjligheten att koppla på en tredjepartslösning, ett system utanför Escenic, för hanteringen av kommentarerna. Vi hoppas att detta snart kan vara på plats och att allt då ska fungera som det ska.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.