Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Techjättar ställs till svars i senaten

Facebook och Twitter vittnar i amerikanska senaten: "Vi har raderat hundratals sidor och konton", säger Facebooks vd.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 06 September 2018, 06:54
Uppdaterad: 06 September 2018, 06:54

Ämnen i artikeln:

FacebookTwitter

Facebooks vd Sheryl Sandberg.

Både Twitters och Facebooks vd, Sheryl Sandberg och Jack Dorsey, vittnade i går i senatens underrättelseutskott, skriver TT, bland annat via Aftonbladet.

Sociala medie-plattformarna anklagas av kongressledamöter för att inte ha reagerat tillräckligt snabbt under Rysslands försök att påverka det amerikanska valet år 2016.

Facebooks vd sade att bolaget försöker blockera ”dåliga aktörer” som använda deras sajter:

– Vi har raderat hundratals sidor och konton som koordinerat otillförlitligt beteende. Alltså konton som ljugit om varför de finns och vad de gör, sade Sheryl Sandberg.

Fler republikaner hävdar att Twitter plockar bort konservativt innehåll från plattformen, vilket Twitters vd Jack Dorsey fick stå till svars för. Jack Dorsey betonade i sitt svar att Twitter inte styrs av politiska värderingar.

Även Google var inbjudna, men eftersom techjätten ville skicka en advokat istället för en högt uppsatt chef, drog senaten tillbaka sin inbjudan. Demokraten Mark Warner säger i en intervju att han tolkar Googles agerande som att de inte tar frågan på allvar.

Ämnen i artikeln:

FacebookTwitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.