Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tech-företag startar lobbyorganisation

Publicerad: 28 Oktober 2015, 06:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:24

Europeiska tech-företag går ihop och startar European Tech Alliance.


Ämnen i artikeln:

SpotifyKlarna

En grupp av snabbt växande tech-företag i Europa har gått ihop för att påverka politiken och tillsammans startar de nu European Tech Alliance, skriver Breakit.se

Svenska bolag är välrepresenterade i den nya alliansen. Bland annat är Spotify, Klarna och King med. Högst upp i organisationen är Skype-grundaren Niklas Zennström.

– Vi har skapat en allians för att dela med oss av våra gemensamma erfarenheter till politiker och utmana föreställningar om Europa, teknologi och internet, säger han i ett pressmeddelande.

Organisationen vill jobba tätt med EU-institutionerna och ställer sig till exempel bakom EU-kommissionens förslag om en enad europeisk digital marknad.

Iniatiativet välkomnas även av Andrus Ansip, som är vicepresident för EU-kommissionen och ansvarig för den digitala strategin.

– Jag är jätteglad för att bolagen har slagit sig samman och öppnar en ny kommunikationskanal till EU-politikerna. Deras erfarenheter kommer att vara en viktig del när vi skapar vår digitala strategi framöver, säger han i pressmeddelandet.

Finansbranschen och telekomindustrin bedriver sedan tidigare storskalig lobbyism i Washington och Bryssel.

Bildandet av en lobbygrupp för techbolag innebär att startupindustrin nu kan svara med samma kort.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyKlarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.