Digitalt presenteras av:

Tech-företag startar lobbyorganisation

Europeiska tech-företag går ihop och startar European Tech Alliance.

En grupp av snabbt växande tech-företag i Europa har gått ihop för att påverka politiken och tillsammans startar de nu European Tech Alliance, skriver Breakit.se

Svenska bolag är välrepresenterade i den nya alliansen. Bland annat är Spotify, Klarna och King med. Högst upp i organisationen är Skype-grundaren Niklas Zennström.

– Vi har skapat en allians för att dela med oss av våra gemensamma erfarenheter till politiker och utmana föreställningar om Europa, teknologi och internet, säger han i ett pressmeddelande.

Organisationen vill jobba tätt med EU-institutionerna och ställer sig till exempel bakom EU-kommissionens förslag om en enad europeisk digital marknad.

Iniatiativet välkomnas även av Andrus Ansip, som är vicepresident för EU-kommissionen och ansvarig för den digitala strategin.

– Jag är jätteglad för att bolagen har slagit sig samman och öppnar en ny kommunikationskanal till EU-politikerna. Deras erfarenheter kommer att vara en viktig del när vi skapar vår digitala strategi framöver, säger han i pressmeddelandet.

Finansbranschen och telekomindustrin bedriver sedan tidigare storskalig lobbyism i Washington och Bryssel.

Bildandet av en lobbygrupp för techbolag innebär att startupindustrin nu kan svara med samma kort.

Publicerad 2015-10-28 06.39Uppdaterad 2015-12-06 20.24

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: