Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tävlingar, genusdebatt och landsortsoffensiver

Publicerad: 31 Mars 2012, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Har du inte hängt med i nyhetsflödet? Dagensmedia.se listar några av de medie- och reklamnyheter du borde ha läst den gångna veckan.


Event- och sponsringstävlingen Gyllene Hjulet rullade in i Mediesverige i veckan och bland dem som kunde fira som vinnare fanns till exempel Ariel Fashion Shoot som vann kategorin årets konsumentevent och TV3 som vann Årets mest kreativa lösning med eventet Middag hos TV3.

Med Gyllene Hjulet avklarat släpptes också nomineringarna till Komms reklamgala Guldägget. Totalt har 101 bidrag nominerats och F&B dominerar listan med 23 nominerade bidrag – mer än dubbelt så många som närmsta konkurrenten DDB Stockholm som har 11.

Leksakskedjan Leklust skapade debatt med sin genusneutrala katalog där pojkar står vid spisen med flickorna trampar trampbil. 

Aftonbladets förre chefredaktör, Anders Gerdin, lämnade under veckan också pr-byrån Weber Shandwick för att istället börja jobba år konkurrenten Grayling.

Metro drog sig för ett par år sedan ur de lokala marknaderna för att istället fokusera på storstäderna men nu ger de sig åter ut på landsorten. Med en ny affärsmodell som bygger på ett franchisesystem ska koncernen bygga räckvidd utanför storstad.  

Mest läst denna vecka:

De kan vinna Guldägg

Martin Schori till Aftonbladet

Viral succé för magi-show med Ipad

”Säg upp din reklambyrå”

"Mer nervöst än att möta Muhammad Ali"

Mest kommenterat denna vecka:

”Säg upp din reklambyrå”

Leksakskedja tar strid mot könsstereotyper

Martin Schori till Aftonbladet

Premiär för DN:s betalväggar i dag

Playad ökar omsättningen

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.