Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Swish-utmanaren Google Pay till Sverige

Publicerad: 30 oktober 2018, 06:54
Uppdaterad: 30 oktober 2018, 10:02

Foto: Flickr

UPPDATERAD. Google lanserar betalappen Google Pay i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Google

Med hjälp av tjänster som Swish, Samsung Pay och Apple Pay kan svenskarna redan göra betalningar i mobilen. 

Nu utökas möjligheterna ytterligare, när Google under tisdagen lanserar sin betalapp i Sverige. 

Med Google Pay blir det möjligt för användare att hantera kredit- och betalkort genom sitt Google-konto. Appen syftar till att förenkla shopping-upplevelsen genom att erbjuda säkra betalningar i butiker som stödjer kontaktlösa betalningar, och över flera Google-produkter. 

Med Google Pay, ska Android-användare (Android 5+) genomföra betalningar på endast ett par sekunder. 

– Från och med idag kan användare koppla sina kredit- eller betalkort från en rad olika banker till Google Pay och nyttja tjänsten för att genomföra säkra, smidiga och snabba köp på miljontals platser i Sverige och runt om i världen. Sverige blir det 25e landet där Google Pay erbjuder ett friktionsfritt sätt att genomföra transaktioner från ett och samma ställe, säger Florence Diss, Head of EMEA Commerce Partnerships på Google, i ett pressmeddelande.

För att använda betalmetoden kan användare ladda ned Google Pay-appen och sedan koppla den till ett kredit-eller kontokort.  

De banker som hittills har anslutit sig till Google Pay är Nordera, Revolut (Mastercard), och Länsförsäkringar Bank. 

– Mastercard ser att det finns ett ökat konsumentbehov för betalningar via digitala enheter, vi är därför glada över att med Google Pay kunna erbjuda våra kunder ytterligare ett innovativt betalsätt. Genom lanseringen av Google Pay blir det ännu tydligare att Mastercard är en aktör som ligger i framkant när det kommer till Paytech, säger Erik Gutwasser, Head of Nordics and Baltics på Mastercard, i ett pressmeddelande. 

Även Danske Banks kunder i Norden kommer innan årsskiftet få tillgång till Google Pay.

 – Vi är glada över samarbetet med Google och att vi tillsammans kan erbjuda våra kunder en tjänst som många har efterfrågat, säger Lars Sjögren, COO Danske Bank, i ett pressmeddelande. 

För användare med lunchkort från Sodexo, går det dessutom att betala sin lunch genom Google Pay. 

Tack vare närfältskommunikation (NFC) behöver användaren endast väcka sin skärm, och hålla den mot en kontaktlös betalterminal för att genomföra sitt köp. Vid betalningar över 200 kronor behöver användaren dock låsa upp sin telefon som en ytterligare säkerhetsåtgärd. Butiker som erbjuder kontaktlösa betalningar har en NFC-symbol synlig vid kassaområdet.

Google Pay är även integrerat i olika Google-produkter, såsom Google Play, Chrome och Youtube Premium, vilket ska förenkla att köpa musik, filmer, böcker och appar – samt att samla alla transaktioner på en plats. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev