söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

SVT gör serie om dj-duo - enbart på webben

Publicerad: 25 augusti 2010, 04:05

SVT spelar in en serie om blogg- och dj-duon Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick. Programmen produceras för första gången exklusivt för nätet.

Ämnen i artikeln:

SVTRebecca Fiona

DT

Dante Thomsen


Webb-tv är hett, bara i år har tittandet ökat dramatiskt och investeringarna kan komma att öka med 130 procent enligt siffror från IRM.

I oktober, kan Dagensmedia.se berätta, är det också premiär för SVT:s första webb-tv-serie där vi får följa dj-duon och medieprofilerna Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick.

Projektledare för den ännu inte namngivna serien är Clara Mannheimer som tidigare varit projektledare och producent för kulturmagasinet Kobra.

– De här tjejerna är utvalda för att de har ett tydligt mål. De vill bli framgångsrika musikproducenter i en mansdominerad värld och det intressanta är att se hur de jobbar för att nå det här målet. När man är i början av 20-årsåldern har man stora visioner och den här serien handlar om hur man uppnår sina drömmar, säger Clara Mannheimer till Dagensmedia.se.

Både Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick har många strängar på sin lyra och driver bland annat en socialistisk blogg och en egen sajt.

– Faktum är att Rebecca och Fiona är helt galna. Det är svårt att sätta fingret på dem och man skrattar helt enkelt väldigt mycket både åt dem och med dem. Men man får också respekt för dem för de jobbar verkligen hårt för att nå sina drömmar, säger Clara Mannheimer.

Fiona Fitzpatrick är noga med att påpeka att det inte är tal om någon dokusåpa utan att det faktiskt är en dokumentärserie.

– Ett tv-team har följt oss dag och natt hela sommaren och det har varit jättekul. Det är väldigt mycket humor, utan att vara en humorserie. Man kommer bland annat att få se när vi glider runt, dj:ar och lånar pengar. Vi hoppas så klart att vi kan vara mer alternativa förebilder för unga tjejer men det vore ju fett om alla andra kollade också, det är ju public service och gratis, säger Fiona Fitzpatrick till Dagensmedia.se.

Även om serien om Rebecca och Fiona inte är SVT:s första internetprojekt så är det fortfarande delvis ny mark för kanalen. Att serien produceras exklusivt för webben har enligt Clara Mannheimer att göra med målgruppsanpassning.

– Vi vill nå den yngre publik som finns på nätet, dessutom har ju Rebecca och Fiona också sin primära publik på internet. Man kan säga att den här serien är ett pilotprojekt i en marknad där SVT självklart måste befinna sig. Detta är som sagt ett av de första projekten men jag tror att vi kommer att få se många internetexklusiva serier. Vi måste vara en relevant och bra kanal för tonåringar och unga vuxna, säger hon.

Avsnitten är ca 15 minuter korta och är stöpta i mer ”anarkistisk stil" med snabba klipp och tvära kast, något som Clara Mannheimer menar fungerar bättre på webben än i gammel-tv. Både Clara Mannheimer och Rebecca Scheja säger att de hoppas på att den nya serien ska fungera som en inspiration för unga musikintresserade tjejer.

– Men det är fortfarande ett underhållningsprogram som ska vara till för alla, jag hoppas verkligen att det inte blir för inskränkt till vår bransch. Förhoppningsvis blir vår serie raka motsatsen till Glamourama, avslutar Rebecca Scheja, med hänvisning till TV3 Plays bloggsåpa.

Producent för den tio avsnitt långa serien är Tomas Åkerstedt och redaktör är Agnes-Lo Åkerlind. Produktionsbolag är Art89.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev