Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sveriges mest retweetade tweet – "det kan inte bli roligare"

Publicerad: 1 December 2016, 15:02
Uppdaterad: 1 December 2016, 15:48

Det är Summerburst som ligger bakom Sveriges mest retweetade tweet genom tiderna. I ett inlägg där man presenterar den något, med Summerburst mått mätt, oväntade artistbokningen Justin Bieber.


Ämnen i artikeln:

SummerburstJustin Bieber

Emanuel Karlsten var först med att berätta om "Twitters mest retweetade tweets – i Sverige".

Och etta på listan över Sveriges mest retweetade tweets genom tiderna är ett inlägg från Summerburst, där man presenterar Justin Bieber som sin senaste artistbokning. Ett inlägg som i skrivande stund retweetades över 15 000 gånger.

 

Summerbursts tweet besegrar tvåan med över 5.000 retweets.  

– Hur kul som helst! Det kan inte bli roligare. Justin Bieber är en artist som folk inte trodde att vi skulle boka och kanske har den förvåningen gjort folk exalterade, säger Anna-Clara Olofsson, marknadsansvarig för Summerburst på Live Nation Sverige, till Dagens Media.

Har tweeten genererat i fler följare?

– Vi har absolut fått fler följare efter tweeten, men såklart var det en bidragande faktor att Justin Bieber själv retweetade den, säger Anna-Clara Olofsson.

Har han gjort det?

– Ja, det har han gjort. Och med 90 miljoner följare är det klart att det påverkar.

Kristofer Åkesson är kommunikationschef på Live Nation Sverige och han kommenterar tweeten såhär: 

– Det är extra kul att det är en tweet på svenska – en annan sak om det varit på engelska, säger Kristofer Åkesson till Dagens Media.

Varför tror du tweeten om Justin Bieber blivt så populär?

– Dels är han en av de största och hetaste artisterna alla kategorier just nu, men att han nu kommer till Sverige och Summerburst gör det såklart extra spännande och aktuellt, säger Kristofer Åkesson.

Vad har ni fått för reaktioner på bokningen?

– Alla bokningar skapar känslor – det finns alltid folk som har olika tycke och smak, men vi är medvetna om att vår bokning av just Justin Bieber skulle skapa känslor och engagemang. Summerburst är en festival med en tydlig profilering, och Bieber är vid första anblick något annat. Men med hans självklara koppling till den elektroniska dansmusiken så är detta ett steg i festivalens ständiga utveckling, utan att tappa kärnan som alltid kommer handla om elektronisk dansmusik och fest. Mest har det varit väldigt positiva reaktioner, säger Kristofer Åkesson.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SummerburstJustin Bieber

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.