Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sveriges Annonsörer presenterar "svart lista" över filmsajter

Publicerad: 16 September 2015, 06:18
Uppdaterad: 10 December 2015, 09:41

Sveriges Annonsörer och Rättighetsalliansen listar filmsajterna du ska undvika att annonsera på.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerAnders Ericson

Enligt Sveriges Annonsörer, intresseorganisationen för landets annonsörer, blir det allt vanligare att annonsörer hamnar på illegala sajter utan att veta om det.

Därför har dem tillsammans med Rättighetsalliansen, som arbetar mot olika former av nätbrott, tagit fram en lista med tio sajter som alla seriösa annonsörer bör undvika.

– Vi valde att fokusera på filmsajter just för att de fått störst spridning och att det är en mångmiljardindusti. Vi vill inte verka för att stödja en illegal verksamhet och sen finns det upphovsrättiga själ som är väldigt viktiga för oss, säger Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer till Dagens Media.

Härom året genererade de 30 mest populära piratsajterna 227 miljoner dollar i annonsintäkter. Även många av de mindre kända piratsajterna omsätter tusentals dollar på annonsering på olagliga sajter. I Sverige misstänks illegala Swefilmer ha fått in 13 miljoner kronor via donering och annonsintäkter.

Anders Ericson tror dock att hållbarheten för listan är kort.

– De här sajterna är kända för att byta domäner och flytta runt, tyvärr. Men vi får se.

Kommer det bli fler listor av denna typ?

– Det är mycket möjligt!

Svarta listan - illegala filmsajter:

Dreamfilmhd.org Sweflix.to Swefilmer.ws Swefilm.tv Swesub.tv Laddanerfilmer.com Svenskafilmer.nu Undertexter.se  film365.se Pirate Bay

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.