Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Svenskarna tveksamma till mobil handel

Publicerad: 21 november 2011, 07:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

En femtedel av svenskarna uppger att de kan tänka sig att handla med mobilen. Bland yngre är viljan högre, enligt en undersökning från Sifo, som beställts av Klarna.


Enligt undersökningen är det 19 procent av svenskarna som kan tänka sig att handla varor och tjänster med mobilen. För dem under 30 år är siffran 30 procent.

Det mest efterfrågade betalningsmodellen är efterhandsbetalning via faktura, visar undersökningen, som är beställd av Klarna, som bland annat erbjuder nätbetalningstjänster.

- Det finns stor potential i mobil handel, men jag tolkar vår undersökning som att konsumenterna fortfarande är något tveksamma eftersom de efterlyser enklare och tryggare betalningsalternativ. Konsumenterna vill kunna handla med så få knapptryckningar som möjligt, och jag tror att just enkelheten blir avgörande för att den mobila handeln verkligen ska ta fart, säger Klarnas europeiska försäljningschef Magnus Fredin i ett pressmeddelande.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes via TNS SIFOs riksrepresentativa konsumentpanel under augusti 2011. 1 000 män och kvinnor över 16 år, som alla handlat online, intervjuades.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.