Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Svenskar mår dåligt av Facebook

Publicerad: 5 Mars 2012, 07:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

En miljon svenskar mår dåligt om de inte får logga in på Facebook regelbundet, skriver dn.se.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Lågutbildade, låginkomsttagare och kvinnor som använder Facebook är ofta mindre lyckliga och mindre nöjda, skriver dn.se. Det visar den första stora svenska studien av Facebook, gjord av Leif Denti och Isak Barbopoulos, doktorander i psykologi vid Göteborgs universitet, och Ida Nilsson, kommunikationsstrateg på reklambyrån Valentin & Byhr.

– Vi tror att det har att göra med att man jämför sig med andras profiler. Folk lägger gärna ut bilder på sig själva när de är glada, vilket skapar en illusion om lycka eftersom man inte ser personerna i det verkliga livet och när de inte är glada. Jämför man sig mer med andra mår man sämre och känner sig mindre lycklig, säger Leif Denti till dn.se.

Hälften av den svenska befolkningen, cirka 4,5 miljoner människor, använder Facebook. Av dem loggar drygt tre miljoner användare in varje dag.

Svenska kvinnor tillbringar i genomsnitt 81 minuter varje dag på Facebook, medan männen enligt undersökningen lägger 64 minuter på Facebook.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.