torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Svenska Staccs i rekryteringsräd – värvar från stornamnen: ”Vi vill bygga 2020-talets MTV”

Publicerad: 24 november 2021, 06:15

Svenska Staccs rekryteringsräd från vänster: Jonas Thulin, Alviva Stolpe, Rickard Nilsson, Sofia Stefanovic, Kristofer Åkesson, Kristina Tunkrans Lidehorn. Foto: Dan Lepp/Staccs

Live Nation, United Stage och FKP Scorpio. Det är några bolag som den nya svenska streamingtjänsten Staccs värvar nyckelpersoner ifrån när de växlar upp. ”Detta är drömrekryteringar för oss”, säger vd:n Anders Tullgren.

Ämnen i artikeln:

StaccsLive NationStreaming

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Den svenska streamingtjänsten för konserter och musikdokumentärer, Staccs, har gett sig ut på rekryteringsräd i den svenska musikbranschen. Idag meddelade bolaget att de kniper folk från hushållsnamn som Live Nation, United Stage, FKP Scorpio samt medicinteknikbolaget Coala.

Kristofer Åkesson har bland annat varit på på Live Nation där han var marknads- och kommunikationsdirektör och blir Head of Staccs Originals. Från United Stage kommer Jonas Thulin och blir Head of Business Development & Partnership Relations. Rickard Nilsson blir Head of Artist Relations på företaget och kommer från konsert- och festivaljätten FKP Scorpio. Alviva Stolpe blir ny CFO på Staccs, hon kommer senast från rollen som CFO på medicinteknikföretaget Coala. Dessutom går Sofia Stefanovic in som ny PR & Marketing Coordinator.

LÄS MER: Nya musikstreamingtjänsten Staccs anlitar mediebyrå 

– Detta är drömrekryteringar för oss. Vi insåg tidigt att vi delade samma vision om vad Staccs kan bli, och hur Staccs Originals, med nyproducerat innehåll kring konserter och nya programformat är något väldigt efterlängtat, av alla. Stora delar av musikbranschen har fortfarande inte digitaliserats och missar därmed viktiga inkomstströmmar från inspelat videoinnehåll – här är Staccs en viktig pusselbit, säger Anders Tullgren, vd på Staccs i ett pressmeddelande.

”Vi vill bygga 2020-talets svar på MTV”

I samband med rekryteringarna tillkännager också bolaget att de lanserar en satsning på originalinnehåll, Staccs Originals, som kommer att producera exklusivt innehåll till prenumerationstjänsten.

– För 15 år sedan stod livemusik-dvd:n för hela åtta procent av musikbranschens totala försäljning – något som försvann till följd av digitaliseringen, men det finns fortfarande en stark efterfrågan. Vi kommer att bygga originalinnehåll fokuserat på konserter, dokumentärer och nya programformat för alla typer av musikälskare – exklusivt innehåll som kommer att komplettera det befintliga innehållet på plattformen, och som kan leva länge. Vi vill bygga 2020-talets svar på MTV, säger Kristofer Åkesson, Head of Staccs Originals.

Staccs tar dessutom in Kristina Tunkrans Lidehorn i styrelsen, hon var tidigare musikchef på Epidemic Sound.

LÄS MER: Musikstreamingtjänsten Staccs går live i dag 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev