Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Svenska Michael gör viralsuccé

Publicerad: 13 april 2016, 05:00
Uppdaterad: 12 april 2016, 15:37

Nyheter365:s djursajt Newsner Djur gör succé med filmen om svenska Michael som matar herrelösa hundar i Thailand. Klippet har fått över 1,4 miljoner visningar och 142 000 interaktioner på mindre än 24 timmar.

Ämnen i artikeln:

Newsner

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Nyheter365:s djursajt Newsner Djur publicerade klippet som visar Michael Baines dagliga rutin där han matar över 80 gatuhundar igår vid lunchtid på Facebook. Filmen väckte snabbt starka reaktioner och i skrivande stund över 116 000 likes, 16 000 delningar och över 9000 kommentarer.

– Det är fantastiskt att vi kan skapa ett så starkt engagemang för en god sak. Vår djurpublik brukar vara pigga på att dela och kommentera men vi har aldrig sett en sådan här respons tidigare det visar verkligen på kraften i rörlig bild har i sociala medier just nu, säger Anna Bouvin, redaktör och chef på Newsner Djur i ett pressmeddelande.

Materialet har Michael själv filmat på plats i Thailand för Newsner Djur och paketering och redigering har skett i Stockholm.

Michael själv är tagen av reaktionerna.

– Jag känner mig överraskad och glad, att så många får upp ögonen för det jag gör och att det kan hjälpa mig att utöka min verksamhet. Jag har fått över 400 personliga vänförfrågningar från hela världen. Och en uppsjö av meddelanden, vilket jag försökt svara alla. Till och med folk som vill hjälpa mig på plats. Och givetvis donationer, vilket är mycket välkommet, säger han i ett pressmeddelande.

Se klippet på Michael här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev