Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Svenska "Gruppus" vill utmana Facebook

Publicerad: 12 November 2015, 06:18
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 13:21

"Gruppus" är ett nytt socialt nätverk som vill utmana Facebook, Yammer och Google +.


Svenska startupen Gruppus som vill lansera ett nytt socialt nätverk har nu startat en Kickstarter-kampanj. Deras mål är att hjälpa människor att skapa grupper utifrån sina intressen mellan familj, vänner och kollegor eller hitta nya vänner med liknande intressen.

– Vår produkt är mer användarvänlig och har lägre trösklar. Vi har även fokuserat på grupper och intressen snarare än individer. Det är det som skiljer oss från andra aktörer på marknaden, säger en av grundarna Rikard Holm till Dagens Media.

Gruppus är ett socialt nätverk i form av en mobil applikation. Enligt honom tar de nu upp kampen med de stora jättarna såsom Facebook,Yammer, Google+ och Ello genom att "ta en bit av deras kaka".

– Vi tror att människor kommer att gå över till oss då de är trötta på hur vissa aktörer agerar historiskt, med insamlande av data till exempel. En hel del kunder vill inte heller exponeras av reklam så därför tror vi att vi kan locka över dem.

Appen är klar för Android och nu söker de kapital för att kunna erbjuda användarna en möjlighet att skapa grupper utifrån deras intresseområden där varje grupp innehåller en kalender, gruppchat, personliga chattar, noteringar, polls och ett mediaarkiv där användarna i gruppen kan dela bilder, videoklipp, ljudfiler och dokument.

Men hur finansieringen ska lösas är fortfarande inte klart.

– Det är en dialog vi får ta med våra användare i ett senare steg, men vi har inga planer på att använda oss av reklam, säger Rikard Holm.

Svenska Gruppus startades för 3 år sedan som ett hobbyprojekt av utvecklarna Tomas Franzon och Rikard Holm. Planerad release är 1 mars men Kickstarter-användare kommer få tillgång till appen i slutet av december.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.