Digitalt presenteras av:

Svenska bönder engagerar under Miljöpartiets dag

Bild 1/2

ALMEDALEN 2018. Lågt engagemang för Miljöpartiet i sociala medier under politikerveckan – men intresset höjs under partiets dag.

Under Almedalens sista dag var det Miljöpartiet och Isabella Lövins tur att hålla tal. Engagemanget för både partiet och Isabella Lövin har varit ganska så lågt under veckan, enligt Meltwaters undersökning. Miljöpartiet och KD är de partier som har engagerat minst under veckan.

Under partiets dag ökade dock, inte allt för förvånande, engagemanget och igår publicerades totalt 2 472 inlägg i sociala medier med koppling till Miljöpartiet och Isabella Lövin.

Efter Miljöpartiets dag var partiet och Isabella Lövin, efter SD och Jimmie Åkesson, det parti och partiledare som skapade mest engagemang.

I sitt tal tog Isabella Lövin upp klimatet och svenska bönder, då hon menar att ju mer mat vi måste importera desto sårbarare blir vi.

Inlägg som skapat mest engagemang på Twitter gällande Isabella Lövins tal handlar just om svenska bönder:

 

 

En annan tweet som skapat mycket engagemang på Twitter kommer från Sverigedemokraten Felix Byström och handlar om att Isabella Lövins man äger en dieselbil, inlägget har retweetats mer än 80 gånger. 

 

De sakfrågor som diskuterades flitigast på sociala medier under söndagen var polisen, integration och klimat.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-07-09 08.15Uppdaterad 2018-07-09 08.27

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: