onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Svensk Metachef lämnar

Publicerad: 19 december 2022, 09:45

”Change before you have to”, citerar John Severinson i sitt inlägg om varför han lämnar.

Foto: Facebook

John Severinson, head of partner development, lämnar Meta.

Ämnen i artikeln:

MetaNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


John Severinson, head of partner development EMEA, har gjort sin sista dag på Meta. Han kom till Meta för sex år sedan och tillträdde då rollen som nordisk head of media partnerships. I januari 2020 fick han titeln head of partner development EMEA. 

I ett inlägg på Linkedin beskriver John Severinson de sex åren på Meta som en fantastisk resa där ingen dag har varit den andra lik. Vidare tackar han även sina kolleger och hyllar företagskulturen. 

Vad John Severinson ska göra härnäst är ännu oklart. Anledningen till att han slutar förklarar han med hjälp av ett citat. 

”På Facebook har vi en tradition där du under dina sista dagar delar ett internt inlägg med ett foto på sin jobbricka och pratar om varför du lämnar och vart du är på väg. I mitt delade jag ett citat från den legendariske tidigare vd:n för General Electric, Jack Welch, som lyder ”Change, before you have to”. Det talar till mig och berättar om vikten av att hålla sig agil, nyfiken och hungrig. Även om jag först och främst har mina ögon fokuserade på en mycket lugn paus under semestern, tänker jag fortsätta leva efter detta citat och fokusera på de utmaningar som jag ser fram emot”, skriver han på Linkedin. 

John Severinson är den andra Metachefen att lämna bolaget i år. Tidigare har Dagens Media rapporterat om att Metas Sverigechef Sam Rihani lämnar bolaget. Sam Rihanis roll har inte ersatts rakt av, istället har Nordenchefen Martin Ingemansson tagit över Sam Rihanis tidigare ansvar för den svenska och finska marknaden. Tidigare i år har Dagens Media även rapporterat om att Meta för första gången skär ned på personal. 

 

Dagens Media har sökt John Severinson för en kommentar. Han hänvisar dock alla vidare frågor till pr-avdelningen. Dagens Media har sökt Metas pr-byrå Gullers Grupp för att få svar på om John Severinson kommer att ersättas, men fått svaret att Meta avböjer att kommentera anställningsrelaterade frågor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev