söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Svensk Form byter utseende

Publicerad: 8 maj 2012, 06:01

Kommunikationsbyrån Familjen Pangea får i uppdrag att förnya medlemsföreningen Svensk Form. Första steget blir att ändra utseendet för utmärkelsen Ung Svensk Form.

Ämnen i artikeln:

Familjen Pangea

MN

Matilda Niang


Medlemsföreningen Svensk Form, som fått i uppdrag från regeringen att främja svensk design, satsar nu på att förnya sig och knytas ihop med föreningens varumärken Design S och Ung Svensk Form.

– I dagsläget vet vi inte vilka element i respektive varumärke som kommer att vara den sammanhållande länken. Arbetet ska resultera i att vi stärker och förtydligar alla tre varumärken, men även att kopplingen till Svensk Form blir tydligare, säger Jan Abrahamsson, vvd på Familjen Pangea.

Familjen Pangea börjar arbetet med att ge ett nytt digitalt utseende till Ung Svensk Form, som är Sveriges nationella utmärkelse för unga formgivare. Utmärkelsen drevs i åtta år i Malmö, men nu tar moderföreningen Svensk Form i samarbete med Stockholm Furniture & Light Fair över igen. Därför har man valt att lansera Design S med ett nytt utseende som går i samma gula ton som Svensk Form.

– Vi ville knyta an till varandra igen med en igenkänningsfaktor. Tanken är att vi ska lyfta fram varandra tillsammans, säger Karin Wiberg, projektledare Ung Svensk Form.

Kent Nyberg och Jan Abrahamsson, som tidigare var en del av designbyrån Pangea design, har under det senaste året fört en dialog med Svensk Form.

– Nu när vi och reklambyrån Familjen bildade Familjen Pangea fick vi den kompetens som krävdes för att kunna ta ett helhetsgrepp inte bara gällande den visuella identiteten, utan även deras närvaro i alla digitala kanaler, säger Jan Abrahamsson.

Hur är det att göra ett uppdrag åt några som själva håller på med design?

Det blir en speciell, rolig och öppen process när man arbetar tillsammans med en kund som är så kunnig och intresserad inom ens egen profession. Beslutsprocessen kan bli snabbare och när det gäller Svensk Form så har har allt slagit väl ut och vi har även haft en väldigt kreativ process.

Arbetsgrupp

Svensk Form

Marknadschef Elna Lassbo

Projektledare Ung Svensk Form Karin Wiberg

Director Swedish Design Awards Anna B Blomdahl

Familjen Pangea

Projektledare Jan Abrahamsson

Design Director Kent Nyberg

Webbproducent Henrik Berglund

Produktionsledare Fanny Tegström

Grafisk Formgivare Kristian Rune

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev