Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Svensk byrå hajpar EA:s storspel

Publicerad: 27 Februari 2012, 12:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

Ett widget-spel som byggts för att snabbt kunna spridas i de sociala medierna. Det ska hajpa lanseringen av Mass Effect 3, EA:s nästa storspel.


Ämnen i artikeln:

Britny

Rollspelet Mass Effect 3 släpps i mars och är en prestigetitel för amerikanska Electronic Arts.

Som en del i den globala lanseringen av spelet har den svenska byrån Britny utvecklat ett eget minispel som bygger på Mass Effect-universumet.

– Genom att kombinera element från Mass Effect med en spelmekanik som liknar brädspelet Risk försöker vi ge en försmak av den speciella känsla Mass Effect-trilogin blivit känt för, säger Victor Andreae, spelutvecklare på Britny.

Spelet, som döpts till Mass Effect: Galactic Battle Simulator, är utvecklat som en widget, vilket innebär att det kan spelas direkt på bloggar, sajter och på Facebook.

Syftet är att minispelet ska vara så enkelt som möjligt att sprida i de sociala medierna. Sedan premiären i fredags har fler än 60 000 personer spelat Mass Effect: Galactic Battle Simulator.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Britny

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.