Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sven Törnkvist lämnar Ericsson – efter mindre än ett år

Publicerad: 10 Februari 2016, 13:32
Uppdaterad: 10 Februari 2016, 13:53

Han värvades till Ericsson för mindre än ett år sedan. Nu går den forne Googlechefen Sven Törnkvist till EQT, kan Dagens Media berätta. ”Jag har fått ett erbjudande som jag inte kan motstå”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ericsson

Sven Törnkvist lämnade Google Sverige – där han varit försäljningschef och tillförordnad Sverigechef – i slutet av april förra året. Istället gick Sven Törkvist till Ericsson där han blev ”vice president digital development”.

– Det är en global roll som handlar om att utveckla och realisera Ericssons vision och strategi för digital marknadsföring och kommunikation, sade Sven Törnkvist då till Dagens Media.

Nio månader senare väljer han att sluta.

– Visst är det är en kort tid och på så sätt inte någon bra tajming. Det känns tråkigt att lämna Ericsson som är inne på en spännande förändringsresa, men jag har fått ett jättespännande jobberbjudande som jag inte kan motstå, säger Sven Törnkvist.

På måndag börjar han som ”head of marketing technology” på riskkapitaljätten EQT. Det innebär att Sven Törnkvist får ansvaret för att driva en digital transformation för marknadsföring och kommunikation i EQT:s portföljbolag. Det handlar bland annat om bolag som Academedia, Granngården, IP-only och Top Toy.

Sven Törnkvist vill i detta läge inte kommentera exakt vilka bolag han kommer att jobba med.

– Det vill jag avvakta med att kommentera tills jag har börjat.

Trots den korta tiden på Ericsson understryker Sven Törnkvist att ingen schism ligger bakom beslutet att lämna.

– Under min korta tid på Ericsson har jag haft privilegiet att få vara på den spännande förändringsresa som Ericsson gör, en resa som även kommer att göra Ericsson starkt inom digital marknadsföring. Det känns på alla sätt tråkigt att lämna företaget i detta skede, men jag har helt enkelt fått ett jättekul jobberbjudande som jag inte kunnat motstå. Jag önskar Ericsson allt det bästa och fortsatt framgång, säger han.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ericsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.