Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Svd.se bygger om

Publicerad: 27 Maj 2010, 09:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Svd.se bygger om sajten - men ingen betalningsmodell är planerad. "Det ligger inte i pipelinen", säger utvecklingschefen Fredric Karén.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvd.seFredric Karén

För ett år sedan gjordes sajten om. Nu är det alltså dags igen och den här gången blir det ett större arbete. Beslutet fattades igår och den nya designen väntas se ljuset i februari, enligt Fredric Karén.

– Det blir ny design, nya typsnitt. Vi ska presentera nyheter på ett enklare sätt. Nu har vi så många olika färgkoder på de olika avdelningarna, det blir otydligt för läsaren, säger han.

I sin blogg skriver Fredric Karén att målet är att skapa Sveriges modernaste nyhetssajt som ska vara optimal för såväl läsare som annonsörer. Men betalning på nätet uteblir alltså.

Arbetet görs av Svenska Dagbladet själva, med hjälp av externa konsulter. Detta är första gången man tar in kompetens utifrån. 

Utvecklingsredaktör Ola Henriksson, ad Anna Thurfjell och tf utvecklingschef Calle Österlind ska leda arbetet, som ska gå att följa i Svd:s utvecklingsblogg.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.