Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

SvD.se blir Svenska Dagbladet

Publicerad: 4 Februari 2011, 14:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Svd.ses sidhuvud byter namn - från ”SvD” till ”Svenska Dagbladet”. ”Vi vill visa att vi är en av tidningens två huvudkanaler”, säger webbchefen Fredric Karén.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvd.seFredric KarénSvD

Svenska Dagbladet har jobbat på en omgörning av sin sajt sedan i våras. Ett av huvudmålen har enligt Fredric Karén varit att få ihop en gemensam identitet mellan papperstidningen och sajten. Det är också anledningen till namnbytet.

– Vi vill vara tydliga med att svd.se är en av Svenska Dagbladets två huvudkanaler. Då känns det naturligt att vi också kallar den Svenska Dagbladet.

Medan sajten har sett i princip likadan ut sedan 2007 har papperstidningen fått ett flertal ansiktslyft – och hittat en profil som läsarna känner igen, säger han. Detsamma gäller inte för svd.se.

– Om du håller för handen där det i dag står ”svd.se” kan du inte se att det är Svenska Dagbladet du är inne på. Det vill vi förändra, säger Fredric Karén till dagensmedia.se.

Namnbytet är också en viktig markering internt, säger han.

– SvD.se har inte haft en lägre status internt men det är en markering. Det visar att webben är en av två huvudkanaler, ingen produkt som är underordnad.

Sveriges Radios sajt bytte nyligen namn från SR.se till Sverigesradio.se. Samtidigt bytte man ut domännamnet mot det längre alternativet. Något som väckte häftiga reaktioner från proffstyckare i mediebranschen.

Svd.se ska inte gå samma väg.

– Nej, då blir folk bara irriterade, säger Fredric Karén.

Nya svd.se beräknas vara klar för lansering senare i vår.

Mycket av arbetet görs inhouse men tidningen har också tagit hjälp av Oktavilla, Mogul och prisbelönte designern Mark Porter.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.