torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

SvD:s nya mobilsajt slår rekord

Publicerad: 30 oktober 2014, 13:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Svenska Dagbladets nya snabbare mobilsajt fick över en miljon unika besökare första veckan.


SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Designen är i stort sett densamma, men enligt Johan Möller, Svenska Dagbladets utvecklingschef, är den nya mobilsajten mycket snabbare.

– Den nya sajten bygger genomgående på den senaste tekniken med prestanda som ledmotiv. Och den snabbhet vi fått är imponerande, säger Möller i en kommentar.

– Våra egna hjältar, förstärka med konsulter från Oktavilla och Netlight, har byggt ett helt nytt frontendlager framför Escenic. Detta lager ger oss bättre möjlighet att bygga nya produkter och vara mer flexibla i våra teknikval i framtiden.

Enligt mätföretaget Pingdom har nya sajtens minskat nedladdningstiden – från 1,3 sekunder till 0,3 sekunder. Renderingstiden, tiden för hur snabbt sajten laddas och ritas ut i telefonen, har enligt mätföretaget Apica minskat från runt sex sekunder till under två sekunder.

Förra veckan – då lanseringen skedde – uppnådde tidningen även all time high för mobilsajten. Det nya rekordet är över miljonen unika webbläsare – 1 053 448 är siffran för det nya rekordet. En ökning jämfört med motsvarande vecka ifjol med 82 procent.

Projektledare för nya mobilsajten är Johan Silfversten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev