Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

SvD:s ledarskribent hånar Etiopiensvenskarna

Publicerad: 2 november 2011, 07:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Samtidigt som Martin Schibbye och Johan Persson står åtalade i Etiopien driver SvD:s ledarskribent Per Gudmundson med svenskarna på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Igår stod de två fängslade svenskarna Martin Schibbye och Johan Persson återigen inför etiopisk domstol. De riskerar upp till 40 års fängelse för terrorbrott.

Då passar SvD:s ledarskribent Per Gudmundson på att på sin Facebooksida göra en skämtsam omskrivning av den klassiska discodängan YMCA.

Omskrivningen heter dock "ONLF" – vilket är namnet på den gerilla som Martin Schibbye och Johan Persson anklagas för att ha haft samröre med.

En av textraderna går:

"Du där, vill du sova på filt, jag sa du där, äta somaliskt vilt, jag sa du där, som aldrig ser det futilt att söka svärta ner Carl Bildt."

När dagensmedia.se tar kontakt med Per Gudmundson så säger han att texten endast ska ses som en spexig vistext.

– Det är inte allvarligt menat alls. Jag hoppas verkligen inte att någon tar det här på allvar, men det är klart att humorlösa människor finns det alltid, säger han.

Vad är din åsikt om Etiopien-svenskarna?

– Som journalist så är jag djupt brydd över att kollegor fängslas. Det verkar dessvärre vara en skenrättegång, men jag hoppas att de släpps snart.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.