Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

SvD Näringsliv anlitar Proff

Publicerad: 19 Juni 2013, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:42

I dag sjösätter Svenska Dagbladet och Eniro ett samarbete i form av databasen Proff som innehåller information om 1,3 miljoner företag.


Ämnen i artikeln:

SvD NäringslivEniro

Från och med i dag kan SvD Näringslivs läsare söka information om 1,3 miljoner svenska företag via Proff. Databasen innehåller finansiell information med fem års historik samt data om beslutsfattare och deras nätverk.

– Med hjälp av tjänsten kan våra läsare snabbt få en bild av hur det går för ett bolag och vilka som sitter i ledningen, säger Olle Zachrison, chef för SvD Näringsliv i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Att man nu kan söka information om 1,3 miljoner svenska bolag är ett bra komplement till vår befintliga börstjänst där det finns beskrivningar och kursutveckling för de noterade bolagen,

Han poängterar att SvD Näringslivs redaktion kommer att jobba aktivt med databasen som ger nya möjligheter att skapa journalistik – exempelvis topplistor om vilka bolag som går bäst respektive sämst i olika branscher.

På sikt kan Svenska Dagbladet länka sina artiklar direkt till Proff.

Den officiella bolagsinformationen hämtas från Soliditet som är en del av Bisnode koncernen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

SvD NäringslivEniro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.