Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Surfa lugnt kampanjar för säkrare internet

Publicerad: 8 Februari 2011, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

I dag engageras tusentals företagsanställda att uppdatera sin status i sociala medier – för att öka ungas säkerhet på nätet.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftCom hem

Nätverksorganisationen Surfa lugnt är en del av Safer Internet Day som i dag arrangeras i 65 länder. Temat är att uppmärksamma att vuxna bör engagera sig mer i ungas nätanvändande.

– För att skapa en mer positiv dialog vill vi engagera vuxna som föreningsledare, föräldrar och lärare, säger Marko Määttä, projektledare på Surfa Lugnt.

Alla medlemsorganisationer uppmanar därför i dag sina medarbetare att sprida budskapet till sina vänner genom sociala medier som Twitter, Facebook och MSN.

– Det handlar om att skapa en positivare attityd kring nätanvändandet. Det blir lättare att tackla problemen på nätet då. Ju fler som engagerar sig desto säkrare nätvardag får vi, säger Marko Määttä.

Han fortsätter:

– Unga har svårt att prata med vuxna om vad de gör på nätet. Man behöver inte veta allting, men det är viktigt att få unga att tänka på vad de lägger ut om sig själv på nätet. Vilket tonläge man har på nätet helt enkelt.

Surfa lugnt består av 18 olika företag, myndigheter och ideella organisationer. Bland annat ingår Microsoft, Barnombudsmannen, Childhood Foundation, Com Hem, Fryshuset Kamratposten, Medierådet, Rädda Barnen och .SE.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

MicrosoftCom hem

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.