Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sundsvalls Tidning veckans mobilraket

Publicerad: 20 November 2015, 12:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Sundsvalls Tidning ökade trafiken mest av Sveriges stösta mobilsajter.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Vecka 46 präglades av ett mycket intensivt nyhetsläge kring terrorattackerna i Paris den 13:e november, och de största nyhetsmedierna noterade alla ökad trafik under veckan på sina mobilsajter.

Kia-index sammanställning visar dock att Sundsvalls Tidning ökade sin trafik allra mest under veckan.

Trafiken landade på 268 621 unika webbläsare, vilket innebär en ökning med 85,6 procent jämfört med föregående vecka.

– Givetvis påverkade terrorattacken i Paris mobiltrafiken. Men den största ökningen på topp 20 gjorde st.nu mobil genom en väldigt väldelad artikel om flyktingar som ledde till mobilsajtens näst högsta veckosiffror någonsin, kommenterar Tobias Eidem, chef för Sveriges Annonsörers Kia-index.

Bakom ökningen ligger bland annat en väldelad artikel om en grupp flyktingar som rapporterades ha vägrat stiga av bussen i Sundsvall.

Bakgrunden skulle ha varit att de istället ville tillbaka till Malmö, eftersom Viskans och Åstöns boenden var "för ensliga och för långt från en stad".

I artikeln framkom dock att den slutsatsen byggde på missförstånd.

– Kul att klassisk, välgjord journalistik ger resultat. Vi hade en händelse där flyktingar vägrade kliva av en buss utanför Sundsvall. Dagen efter åkte vi till asylboendet och sökte svar på frågan varför det blir så här. Den artikeln blev mycket välläst och delades över 37 000 gånger – och är ett bra exempel på att grundlig lokaljournalistik lockar till läsning, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Sundsvalls Tidning och st.nu, i pressmeddelandet.

Sveriges största mobilsajt, Aftonbladet, ökade trafiken med sex procent och landade på 6,7 miljoner unika webbläsare vecka 46.

Se alla siffrorna i bilden till höger.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.